Snöboll

Följ med vår nalle Snöbolls äventyr! Nu var det länge sedan vi hörde av Snöboll. Sist vi fick brev om honom var han på väg till Småland. Vi hoppas att allt är bra med honom och att han kanske har hamnat hos någon som behöver honom. Efter höstlovet ska vi skicka ut en till nalle i Sverige. Kanske kommer de två nallarna att mötas? Det vet man aldrig.

 

29 september: Nästa dag fick vi vårt första email! Snöboll hade fått sova i Borås!

Hej klass 2a!

Torsdagen den 28 september arbetade jag hela dagen på Bokmässan. Jag arbetar på Högskolan i Borås och vi är där för att berätta om vår skola. Klockan 19 skulle jag ta bussen hem från Göteborg och där satt Snöboll. Hen var så söt och såg ensam ut. När jag läste texten på lappen och såg era fina teckningar på baksidan, så förstod jag att jag skulle ta med mig Snöboll hem.

Snöboll hade också sett att hen var alldeles vid Liseberg och ville gärna besöka Liseberg. Jag sa att det redan var stängt för dagen och att vi nu skulle åka till Borås.

Vi åkte Buss 100 till Borås. Givetvis så hade även Snöboll bälte på sig på bussen. Resan tog ungefär en timme och vi åkte på en väg som heter R 40.

Hemma i Borås, så fick Snöboll sova i min 19-åriga dotters säng. Hon har åkt till Paris för att lära sig franska och arbeta som au-pair. Hennes gossedjur Fjädra och Snöboll tyckte genast om varandra och fick sova tillsammans.

På fredagsmorgonen fick Snöboll åka med mig till Bokmässan i Göteborg igen.

Snöboll arbetade en stund med mig i vår monter. Sedan lämnade jag vidare hen. Det var roligt att få umgås med Snöboll. Det ska bli spännande att följa hens spännande resa.

Hälsningar:

Jaana

 

29 september: Sedan fick vi ett till email! Snöboll fick vara på Bokmässan i Göteborg och vi fick lära oss att det finns ett universitet som heter Linnéuniversitetet!

Hej klass 2a! 

Idag har jag hängt med Linnéuniversitetet i deras monter på bokmässan i Göteborg. Jag fick träffa många olika människor och jag har lärt mig mer om landskapet Småland! Visste ni att Linnéuniversitetet finns i både Växjö och i Kalmar? 

Jag far nu vidare med mina nya vänner mot Småland och Kalmar. Undrar vilket äventyr som väntar framöver! 

Kramar,

Snöboll 

28 september: Sedan lämnades jag på en busshållplats i Göteborg. Vad skulle hända med Snöboll?

Först fick Snöboll flyga flygplan till Göteborg.

27 september: Här är vi! Klass 2A tillsammans med Snöboll som fick många kramar innan hen åkte iväg.

Vi läser Diamantjakten i klassen. Diamantjakten handlar om en klass som skickar ut en nalle på äventyr. Det ville vi också göra så vi bestämde att skicka iväg en nalle som vi döpte till Snöboll ut i världen. 

Uppdaterad: