2B

Välkommen till 2B:s sida!

Vi är en klass med 21 elever. Vår lärare heter Stina och  vår elevassistent heter Monica. Vi är en mysig och fin klass som ger varandra god arbetsro under lektionerna. Vi tycker att skolan är rolig!

I årskurs 2 fortsätter vi nu arbetet med bland annat:

Svenska: läsflyt och inlevelse, läsförståelse, skrivning, olika texttyper, skriva utifrån bilder och utifrån olika personers perspektiv. Vi har en läsläxa som heter "Diamantjakten" som handlar om Asta, Bea och Cesar. Vi tycker att boken är jättebra.

›Matematik: de fyra räknesätten, ental/tiotal/hundratal, automatisering av lilla/stora plus och minus,

›No/So: centrala samhällsfunktioner, kropp och hälsa, sinnena, egenskaper hos olika material, flytta, rymden, tyngdkraft och friktion, balans, tyngdpunkt, jämvikt, tidslinjer och tidsbegrepp, träden, trafik, värdegrund, att leva i närområdet

Vi har även engelska, idrott, musik, teknik och bild. Vi går till biblioteket varje månad för att låna bänkböcker - vi älskar tyst läsning i klassrummet!

Vi kommer att lära oss mer om hur man skriver sagor samt skriva egna sagor.

I UNIKUM finns all elevdokumentation som föräldrarna ska förbereda sig inför varje utvecklingssamtal samt skriftliga omdömen. Ibland skrivs även annan information där för er föräldrar att ta del av.

Nedan kan ni ta del av klassens schema, senaste veckobrevet samt andra länkar.

SCHEMA   (PDF, 55 KB)                                                                         VECKOBREV (PDF, 386 KB)

Hälsningar  2B, Stina & Monica

Stina Engblom