3B

Välkommen till 3B:s sida!

Vi är en klass med 21 elever. Vår lärare heter Stina och  vår elevassistent heter Monica. Vi är en mysig och fin klass som ger varandra god arbetsro under lektionerna. Vi tycker att skolan är rolig!

I årskurs 3 fortsätter vi nu arbetet med bland annat:

Svenska: läsflyt och inlevelse, läsförståelse, skriva sagor, skrivning, olika texttyper, skriva utifrån bilder och utifrån olika personers perspektiv. Vi har en läsläxa som heter "Nyckeln till skatten" som handlar om Asta, Bea och Cesar.

›Matematik: de fyra räknesätten, ental/tiotal/hundratal/tusental, problemlösning och en massa annat.

›No/So/Teknik: forntiden, stenålder, bronsålder, järnåldern, religioner, kartan, hela världen, vatten, tyngdkraft och friktion, balans, tyngdpunkt, jämvikt, tidslinjer och tidsbegrepp,värdegrund, att leva i närområdet, olika material och bondgården.

Vi har även engelska, idrott, musik och bild. Vi går till biblioteket varje månad för att låna bänkböcker - vi älskar tyst läsning i klassrummet!

I UNIKUM finns all elevdokumentation som föräldrarna ska förbereda sig inför varje utvecklingssamtal samt skriftliga omdömen. Även annan information och veckobrev finns där för er föräldrar att ta del av.

Nedan kan ni ta del av klassens schema, senaste veckobrevet samt andra länkar.

SCHEMA   (PDF, 55 KB)                                                                         VECKOBREV (PDF, 593 KB)

Hälsningar  3B, Stina & Monica

Stina Engblom