Blandade aktiviteter våren 2017

Under våren 2017 har Johannesbäcksskolans haft flera gemensamma aktiviteter, där både grundskolan och särskolan varit med. Vi har bland annat haft en städdag på skolgården som drivits av elevrådet, en friidrottsdag på Österängen samt en samarbets- och aktivitetsdag ordnad av elevdemokratigrupperna SAMS & BUMS.

Städdag

Måndag den 2/5 hade hela skolan en härlig utedag på gården med fokus på städning och sopsortering. Eleverna hade utrustats med handskar och påsar och sopsorteringskärl fanns uppradade. Innan hade eleverna fått instruktioner om vad de skulle plocka upp från marken och varför man ska sortera. Vi bröt för en gemensam lunch där elevrådes representanter hjälpte till att servera grillade hamburgare. Solen sken och vi alla kände en glädje över få rent och fint på skolgården.

Friidrottsdag

Den 24/5 bjöd på härligt väder och Österängen stod redo att ta emot hela skolan för olika friidrottsaktiviteter. Parallellklasserna gick ihop och fick bland annat prova på 60 meter häck, längdhopp, höjdhopp, kula, kast med liten boll, dragkamp, balans, tipspromenad, tre-stegs hopp, hopprep, 60 meter, jonglering och samarbetsövningar. Vi åt en gemensam lunch som bestod av pastasallad, bröd och dricka. Alla kämpade på väl utifrån sina förutsättningar och vi fick även se personalen bli utmanade av eleverna på vissa grenar.

SAMS/BUMS-dag

Den 1/6 var det dags för den årliga samarbets- och aktivitetsdagen som vi kallar SAMS/BUMS-dagen. Det är två av våra elevgrupper som, tillsammans med skolpersonal, ordnar dagen. Eleverna delas in i blandade grupper som går runt på skolskolgården i ett stationssystem och utför olika aktiviteter som bygger på samarbete. Även denna dag lyste solen men nordanvinden gjorde att sommarvärmen inte riktigt var på plats. Men eleverna brydde sig inte utan visade prov på hög samarbetsförmåga, tålamod och glädje. Dagen avslutades med en brännbollsturnering mot parallellklassen.

Uppdaterad: